Jadłospis

j1

Jadłospis

Poniedziałek

 

03.02.25

 

Zupa kapuśniak z ziemniakami i zieloną pietruszką, ( seler )*

Makaron z serem białym, masłem i cukrem (gluten, laktoza)*

Kompot wieloowocowy

 

Wartość kalorycznna wynosi; 868 300 ml

302 g

200 ml

 

Wtorek

 

04.02.25

Zupa krupnik z  zieloną pietruszką (gluten, laktoza seler)*

Kotlet mielony ( gluten, jajka )*

Ziemniaki

Marchew z groszkiem  (gluten)*

Kompot wieloowocowy

 

Wartość kalorycznna wynosi; 1024 300 ml

90g

150 g

80 g

200 ml

Środa

 

05.02.25

 

Fasolka po bretońsku  (gluten)*

Bułka kajzerka  

Herbata z cytryną

Drożdżówka mini

 

Wartość kalorycznna wynosi; 787 300  g

1 szt

200 ml

1 szt

Czwartek

 

06.02.25

Rosół z makaronem i zieloną pietruszką (seler)*

Pałeczka z kurczaka

Ziemniaki

Sałatka z kapusty pekińskiej

Kompot wieloowocowy

Wartość kalorycznna wynosi; 989 300 ml

1 szt

150 g

80 g

200 ml

Piątek

 

07.02.25

 

Zupa pomidorowa z ryżem i zieloną pietruszką (gluten,laktoza,seler)*

Jajko gotowane

Ziemniaki

Sos chrzanowy

Surówka z marchewki i jabłka

Kompot wieloowocowy

Wartość kalorycznna wynosi; 695

 

300 ml

1 szt

150 ml

100 ml

80 g

200 ml

 

 

Poniedziałek

 

10.02.25

Zupa grochowa z makaronem i zieloną pietruszką  (gluten, laktoza, seler)*

Naleśniki z serem białym i dżemem  (laktoza, gluten, jajka)*

Kompot wieloowocowy

Wartość kalorycznna wynosi; 888 300 ml

250 g

200 ml

Wtorek

 

11.02.25

 

Zupa grysikowa z zieloną pietruszką ( seler)*

Schab w sosie  ( gluten )*

Ziemniaki

Sałatka z czerwonej kapusty

Kompot wieloowocowy

Wartość kalorycznna wynosi; 812  

300 ml

70 g\80 ml

150 g

80 g

200 ml

 

Środa

 

12.02.25

Zupa ogórkowa z makaronem i zieloną pietruszką  (gluten, laktoza, seler)*

Prażone ziemniaki

Kompot wieloowocowy

Wartość kalorycznna wynosi; 979 300 ml

250 g

200 ml

Czwartek

 

13.02.25

Zupa koperkowa z ryżem (gluten,laktoza,seler)*

Potrawka drobiowa   (laktoza)*

Ziemnaki

Brokuł z masłem i bułką tartą 

Kompot wieloowocowy

Wartość kalorycznna wynosi; 794 300 ml

80 g

150g

100 g

200 ml

Piątek

 

14.02.25

Zupa pieczarkowa z makaronem  i zieloną pietruszką (gluten,laktoza,seler)*

Paluszki rybne  (gluten, jajka)*

Ziemniaki

Surówka z kapusty pekińskiej i pory

Kompot wieloowocowy

Wartość kalorycznna wynosi;  1161 300 ml

3 szt

150 g

80g

200 ml

Szanowni Państwo,

* WYKAZ  ALERGENÓW

  W związku z funkcjonowaniem szkoły w reżimie sanitarnym i koniecznością ograniczenia kontaktów, od września 2020 r. wdrożony został w Gminie Oświęcim system wpłat za obiady na rachunek bankowy szkoły:

 ABS Bank Spółdzielczy 06 8110 1023 2003 0302 3305 0004

       Prosimy zapoznać się z następującymi zasadami i stosować je przy każdej wpłacie:               

 – dokonywać wpłat w naliczonej wysokości ( nie mniej, nie więcej);

– wpisywać w tytule przelewu – imię i nazwisko dziecka, klasa oraz za jaki okres jest wpłata (za jaki miesiąc), np. Jan Kowalski, kl.III,  wpłata za obiady za m-c wrzesień 2020r.;

 terminowo regulować wpłaty – do 10-tego dnia następnego m-ca

– za dzień zapłaty przyjmuje się dzień wpływu środków na rachunek bankowy szkoły,

– za każdy dzień opóźnienia wpłaty naliczane będą odsetki ustawowe za zwłokę od zaległości.

Uwaga!

Płatność jest realizowana z dołu czyli po zamknięciu miesiąca – za faktycznie wykupione obiady.