Jadłospis
Poniedziałek
12.05.25
| Zupa ogórkowa z makaronem i zieloną pietruszką (laktoza, gluten, seler)* Prażone ziemniaki Herbata z cytryną
| Wartość kalorycznna wynosi; 742 | 300 ml 250 g 200 ml
|
Wtorek
13.05.25 | * | Wartość kalorycznna wynosi; |
|
Środa
14.05.25
| * | Wartość kalorycznna wynosi; | |
Czwartek
15.05.25 | * | Wartość kalorycznna wynosi; | |
Piątek
16.05.25
| Zupa pieczarkowa z makaronem i zieloną pietruszką (gluten, laktoza, seler)* Paluszki rybne (gluten, jajka) Ziemniaki Surówka z kapusty pekińskiej i pory Kompot wieloowocowy | Wartość kalorycznna wynosi; 840 | 300 ml 100g ( 3szt) 150g 80g 200 ml |
Poniedziałek
19.05.25 | Żur z ziemniakami, kiełbasą, boczkiem i zieloną pietruszką ( gluten, laktoza, seler )* Kluski na parze z masłem i cukrem (gluten, jajka)* Kompot wieloowocowy | Wartość kalorycznna wynosi; 760 | 300 ml 144g 200 ml |
Wtorek
20.05.25
| Zupa krupnik z zieloną pietruszką ( gluten, laktoza, seler) * Eskalopki drobiowe (gluten, jajka)* Ziemniaki Sałatka z buraków z majonezem Kompot wieloowocowy
| Wartość kalorycznna wynosi; 946 | 300 ml 80 g 150 g 80 g 200 ml |
Środa
21.05.25 | Fasolka po bretońsku (gluten)* Bułka kajzerka Herbata z cytryną Drożdżówka mini
| Wartość kalorycznna wynosi; 787 | 300 g 1 szt 200 ml 1 szt |
Czwartek
22.05.25 | Rosół z makaronem i zieloną pietruszką (seler)* Gulasz wieprzowy (gluten) Kasza na sypko Sałatka szwedzka Kompot wieloowocowy | Wartość kalorycznna wynosi; 781 | 300 ml 70 g\ 80 ml 150 g 80 g 300 ml |
Piątek
23.05.25 | Zupa pomidorowa z tarym ciastem i zieloną pietruszką (gluten, laktoza, seler)* Jajko sadzone Ziemniaki Sałatka zielona Kompot wieloowocowy | Wartość kalorycznna wynosi; 668 | 300 ml 1 szt 150 g 30g\30 ml 200 ml
|
Szanowni Państwo,
* WYKAZ ALERGENÓW
W związku z funkcjonowaniem szkoły w reżimie sanitarnym i koniecznością ograniczenia kontaktów, od września 2020 r. wdrożony został w Gminie Oświęcim system wpłat za obiady na rachunek bankowy szkoły:
ABS Bank Spółdzielczy 06 8110 1023 2003 0302 3305 0004
Prosimy zapoznać się z następującymi zasadami i stosować je przy każdej wpłacie:
– dokonywać wpłat w naliczonej wysokości ( nie mniej, nie więcej);
– wpisywać w tytule przelewu – imię i nazwisko dziecka, klasa oraz za jaki okres jest wpłata (za jaki miesiąc), np. Jan Kowalski, kl.III, wpłata za obiady za m-c wrzesień 2020r.;
– terminowo regulować wpłaty – do 10-tego dnia następnego m-ca
– za dzień zapłaty przyjmuje się dzień wpływu środków na rachunek bankowy szkoły,
– za każdy dzień opóźnienia wpłaty naliczane będą odsetki ustawowe za zwłokę od zaległości.
Uwaga!
Płatność jest realizowana z dołu czyli po zamknięciu miesiąca – za faktycznie wykupione obiady.