Jadłospis

j1

Jadłospis

Poniedziałek

 

12.05.25

 

Zupa ogórkowa z makaronem i zieloną pietruszką (laktoza, gluten, seler)*

Prażone ziemniaki

Herbata z cytryną

 

Wartość kalorycznna wynosi; 742  

300 ml

250 g

200 ml

 

 

 

Wtorek

 

13.05.25

* Wartość kalorycznna wynosi;  

 

Środa

 

14.05.25

 

* Wartość kalorycznna wynosi;  
Czwartek

 

15.05.25

* Wartość kalorycznna wynosi;  
Piątek

 

16.05.25

 

Zupa pieczarkowa z makaronem i zieloną pietruszką (gluten, laktoza, seler)*

Paluszki rybne (gluten, jajka)

Ziemniaki

Surówka z kapusty pekińskiej i pory

Kompot wieloowocowy

Wartość kalorycznna wynosi; 840  

300 ml

100g ( 3szt)

150g

80g

200 ml

Poniedziałek

 

19.05.25

Żur z ziemniakami, kiełbasą,  boczkiem i zieloną pietruszką      ( gluten, laktoza, seler )*

Kluski na parze z masłem i cukrem (gluten, jajka)*

Kompot wieloowocowy

Wartość kalorycznna wynosi; 760 300 ml

144g

200 ml

Wtorek

 

20.05.25

 

Zupa krupnik z zieloną pietruszką ( gluten, laktoza, seler) *             

Eskalopki drobiowe (gluten, jajka)*

Ziemniaki

Sałatka z buraków z majonezem

Kompot wieloowocowy

 

Wartość kalorycznna wynosi; 946 300 ml

80 g

150 g

80 g

200 ml

Środa

 

21.05.25

Fasolka po bretońsku  (gluten)*

Bułka kajzerka  

Herbata z cytryną

Drożdżówka mini

 

Wartość kalorycznna wynosi; 787 300 g

1 szt

200 ml

1 szt

Czwartek

 

22.05.25

Rosół z makaronem i zieloną pietruszką (seler)*

Gulasz wieprzowy  (gluten)

Kasza na sypko 

Sałatka szwedzka

Kompot wieloowocowy

Wartość kalorycznna wynosi; 781 300  ml

70 g\ 80 ml

150 g

80 g

300 ml

Piątek

 

23.05.25

Zupa pomidorowa z tarym ciastem i zieloną pietruszką (gluten, laktoza, seler)*

Jajko sadzone

Ziemniaki

Sałatka zielona

Kompot wieloowocowy

Wartość kalorycznna wynosi; 668 300 ml

1 szt

150 g

30g\30 ml

200 ml

 

Szanowni Państwo,

* WYKAZ  ALERGENÓW

  W związku z funkcjonowaniem szkoły w reżimie sanitarnym i koniecznością ograniczenia kontaktów, od września 2020 r. wdrożony został w Gminie Oświęcim system wpłat za obiady na rachunek bankowy szkoły:

 ABS Bank Spółdzielczy 06 8110 1023 2003 0302 3305 0004

       Prosimy zapoznać się z następującymi zasadami i stosować je przy każdej wpłacie:               

 – dokonywać wpłat w naliczonej wysokości ( nie mniej, nie więcej);

– wpisywać w tytule przelewu – imię i nazwisko dziecka, klasa oraz za jaki okres jest wpłata (za jaki miesiąc), np. Jan Kowalski, kl.III,  wpłata za obiady za m-c wrzesień 2020r.;

 terminowo regulować wpłaty – do 10-tego dnia następnego m-ca

– za dzień zapłaty przyjmuje się dzień wpływu środków na rachunek bankowy szkoły,

– za każdy dzień opóźnienia wpłaty naliczane będą odsetki ustawowe za zwłokę od zaległości.

Uwaga!

Płatność jest realizowana z dołu czyli po zamknięciu miesiąca – za faktycznie wykupione obiady.