Jadłospis

j1

 

Poniedziałek

 

11.02.19

 

Barszcz czerwony z ziemniakami  i zieloną pietruszką (laktoza, gluten, seler)*

Makaron z serem (gluten,laktoza )*

Kompot wieloowocowy

300 ml

302 g

200 ml

Wtorek

 

12.02.19

Krupnik z zieloną pietruszką  (gluten, laktoza, seler)*

Kotlet mielony (gluten, jajka )*

Ziemniaki

Buraczki czerwone

Kompot wieloowocowy

300 ml

100 g

200 g

100 g

200 ml

Środa

 

         13.02.19

Zupa kalafiorowa  z ziemniakami i zieloną pietruszką (gluten, laktoza, seler)*

Gołąbki po parysku

Sos pomidorowy  (gluten)* 

Kompot wieloowocowy

300 ml

250 g

100 ml

200 ml

Czwartek

 

14.02.19

Rosół z makaronem i zieloną pietruszką ( seler)*

Filet z kurczka w sosie

Ziemniaki

Sałatka z czerwonej kapusty

Kompot wieloowocowy

300 ml

70g\80 ml

200 g

100 g

200 ml

Piątek

 

15.02.19

Zupa grysikowa z zieloną pietruszką  (seler)*

Paluszki rybne

Ziemniaki

Surówka z kapusty pekińskiej I pory

Kompot wieloowocowy 

300 ml

100 g

200 g

100 g

200 ml

Poniedziałek

 

18.02.19

Rosół z ryżem i zieloną pietruszką (seler)*

Prażone ziemniaki

Kompot wieloowocowy

300 ml

300 g

200 ml

Wtorek

 

19.02.19

Zupa pomidorowa z tartym ciastem (gluten, laktoza, seler)*

Nugetty z kurczaka  (gluten, jajka )*

Ziemniaki

Sałatka zielona

Kompot wieloowocowy

300 ml

100 g

200 g

30 g \30 ml

200 ml

Środa

 

    20.02.19

Zupa jarzynowa z ziemniakami i zieloną pietruszką (gluten, laktoza, seler)*

Łazanki z mięsem

Kompot wieloowocowy 

300 g

300 g

200 ml

Czwartek

 

21.02.19

Zupa porowa z ryżem ( seler)*

Gulasz wieprzowy

Kasza

Ogórek kiszony

Kompot wieloowocowy

300 ml
70 g\80 ml

200 g                                               

50 g

200 ml

Piątek

 

22.02.19

Zupa grochowa z makaronem kiełbasą I boczkiem (gluten, laktoza, seler)*

Pierogi leniwe  (gluten,laktoza,jajka )*

Kompot wieloowocowy 

300 ml

250 g

200 ml

  – * WYKAZ  ALERGENÓW