Jadłospis
Poniedziałek
13.03.23
| Zupa pomidorowa z ryżem i zieloną pietruszką, (gluten, laktoza seler)* Prażone ziemniaki Kompot wieloowocowy
| Wartość kalorycznna wynosi; 994 | 300 ml 250 g 200 ml
|
Wtorek
14.03.23 | Zupa grysikowa z zieloną pietruszką (seler)* Kotlet mielony (gluten, jajka)* Ziemniaki Marchew z groszkiem (gluten)* Kompot wieloowocowy
| Wartość kalorycznna wynosi; 1026 | 300 ml 90 g 150 g 80 g 200 ml
|
Środa
15.03.23
| Zupa jarzynowa z ziemniakami i zieloną pietruszką, (gluten,laktoza,seler )* Spaghetti po bolońsku (gluten)* Kompot wieloowocowy
| Wartość kalorycznna wynosi; 871 | 300 ml 200 g/150 ml 200 ml
|
Czwartek
16.03.23 | Zupa porowa z ryżem i zieloną pietruszką, (seler)* Pałeczka z kurczaka Ziemniaki Sałatka wiosenna z kapusty pekińskiej Kompot wieloowocowy | Wartość kalorycznna wynosi; 1070 | 300 ml 1 szt 150 g 90 g 200 ml |
Piątek
17.03.23
| Zupa krupnik z zieloną pietruszką, ( gluten,laktoza, seler)* Jajko gotowane Sos koperkowy (laktoza, gluten)* Ziemniaki Surówka z marchewki i jabłka Kompot wieloowocowy | Wartość kalorycznna wynosi; 658 | 300 ml 1 szt 100 ml 150 g 80 g 200 ml
|
Poniedziałek
20.03.23 | Kapuśniak z ziemniakami i zieloną pietruszką, ( gluten, laktoza,seler)* Makaron z serem , masłem i cukrem (gluten, laktoza )* Kompot wieloowocowy | Wartość kalorycznna wynosi; 868 | 300 ml 302 g 200 ml |
Wtorek
21.03.23
| Zupa pomidorowa z tartym ciastem i zieloną pietruszką ( gluten,laktoza, seler)* Kotlet schabowy (gluten, jajka)* Ziemniaki Sałatka zielona (laktoza )* Kompot wieloowocowy | Wartość kalorycznna wynosi; 1198 | 300 ml 90 g 150 g 30 g\30 ml 200 ml
|
Środa
22.03.23 | Zupa kalafiorowa z ziemniakami i zieloną pietruszką (gluten, laktoza, seler )* Łazanki z mięsem Kompot wieloowocowy
| Wartość kalorycznna wynosi; 850 | 300 ml 300 g 200 ml |
Czwartek
23.03.23 | Rosół z makaronem i zieloną pietruszką (seler)* Gulasz drobiowy (gluten)* Ziemniaki Sałatka z czerwonej kapusty Kompot wieloowocowy | Wartość kalorycznna wynosi; 747 | 300 ml 70 g\ 80 ml 150g 80g 200 ml |
Piątek
24.03.23 | Zupa pieczarkowa z makaronem i zieloną pietruszką ( gluten, laktoza, seler)* Paluszki rybne (gluten )* Ziemniaki Surówka z kapusty pekińskiej I pory Kompot wieloowocowy | Wartość kalorycznna wynosi; 1161 | 300 ml 3 szt 150g 80g 200 ml |
Szanowni Państwo,
* WYKAZ ALERGENÓW
W związku z funkcjonowaniem szkoły w reżimie sanitarnym i koniecznością ograniczenia kontaktów, od września 2020 r. wdrożony został w Gminie Oświęcim system wpłat za obiady na rachunek bankowy szkoły:
ABS Bank Spółdzielczy 06 8110 1023 2003 0302 3305 0004
Prosimy zapoznać się z następującymi zasadami i stosować je przy każdej wpłacie:
– dokonywać wpłat w naliczonej wysokości ( nie mniej, nie więcej);
– wpisywać w tytule przelewu – imię i nazwisko dziecka, klasa oraz za jaki okres jest wpłata (za jaki miesiąc), np. Jan Kowalski, kl.III, wpłata za obiady za m-c wrzesień 2020r.;
– terminowo regulować wpłaty – do 10-tego dnia następnego m-ca
– za dzień zapłaty przyjmuje się dzień wpływu środków na rachunek bankowy szkoły,
– za każdy dzień opóźnienia wpłaty naliczane będą odsetki ustawowe za zwłokę od zaległości.
Uwaga!
Płatność jest realizowana z dołu czyli po zamknięciu miesiąca – za faktycznie wykupione obiady.