Jadłospis

j1

Jadłospis

Poniedziałek

 

14.04.25

 

Zupa grochowa z makaronem , kiełbasą,  boczkiem i zieloną pietruszką (gluten, laktoza, seler)*

Naleśnik z serem białym , naleśnik z dżemem  ( laktoza, gluten )*

Kompot wieloowocowy

 

Wartość kalorycznna wynosi; 888 300 ml

250 g (2 szt)

200 ml

 

Wtorek

 

15.04.25

Rosół z makaronem i zieloną pietruszką (seler)*

Schab w sosie (gluten )*

Ziemniaki

Sałatka z czerwonej kapusty

Kompot wieloowocowy

 

Wartość kalorycznna wynosi; 828 300 ml

70g\80 ml

150 g

80g

200 ml

Środa

 

16.04.25

 

Zupa pomidorowa z ryżem i zieloną pietruszką,  (gluten,laktoza,seler)*

Prażone ziemniaki

Herbata z cytryną

 

Wartość kalorycznna wynosi; 945 300 ml

250g

200 ml

 

Czwartek

 

17.04.25

* Wartość kalorycznna wynosi;  
Piątek

 

18.04.25

 

*

 

Wartość kalorycznna wynosi;

 

 
Poniedziałek

 

21.04.25

* Wartość kalorycznna wynosi;  
Wtorek

 

22.04.25

 

* Wartość kalorycznna wynosi;  

 

Środa

 

23.04.25

Zupa grysikowa z zieloną pietruszką (seler )*

Klopsy wieprzowe

Ziemniaki 

Sos pieczarkowy 

Sałatka szwedzka

Kompot wieloowocowy

 

Wartość kalorycznna wynosi; 1243 300 ml

100 g

150 g

100 ml

80 g

200 ml

 

Czwartek

 

24.04.25

Zupa koperkowa z ryżem i zieloną pietruszką (gluten, laktoza, seler)*

Potrawka drobiowa ( laktoza )*

Ziemniaki 

Fasolka szparagowa z bułką tartą  

Kompot wieloowocowy

Wartość kalorycznna wynosi; 885 300 ml

80 g

150g

100 g

200 ml

Piątek

 

25.04.25

Zupa ogórkowa z makaronem i  zieloną pietruszką (gluten, laktoza, seler)*

Ryba miruna  (gluten, jajka)*

Ziemniaki

Surówka z kiszonej kapusty

Kompot wieloowocowy

Wartość kalorycznna wynosi;  1051 300 ml

90 g

150 g

80g

200 ml

Szanowni Państwo,

* WYKAZ  ALERGENÓW

  W związku z funkcjonowaniem szkoły w reżimie sanitarnym i koniecznością ograniczenia kontaktów, od września 2020 r. wdrożony został w Gminie Oświęcim system wpłat za obiady na rachunek bankowy szkoły:

 ABS Bank Spółdzielczy 06 8110 1023 2003 0302 3305 0004

       Prosimy zapoznać się z następującymi zasadami i stosować je przy każdej wpłacie:               

 – dokonywać wpłat w naliczonej wysokości ( nie mniej, nie więcej);

– wpisywać w tytule przelewu – imię i nazwisko dziecka, klasa oraz za jaki okres jest wpłata (za jaki miesiąc), np. Jan Kowalski, kl.III,  wpłata za obiady za m-c wrzesień 2020r.;

 terminowo regulować wpłaty – do 10-tego dnia następnego m-ca

– za dzień zapłaty przyjmuje się dzień wpływu środków na rachunek bankowy szkoły,

– za każdy dzień opóźnienia wpłaty naliczane będą odsetki ustawowe za zwłokę od zaległości.

Uwaga!

Płatność jest realizowana z dołu czyli po zamknięciu miesiąca – za faktycznie wykupione obiady.