Jadłospis

j1

Jadłospis

Poniedziałek

 

13.03.23

 

Zupa  pomidorowa z ryżem i zieloną pietruszką, (gluten, laktoza seler)*

Prażone ziemniaki

Kompot wieloowocowy

 

Wartość kalorycznna wynosi; 994 300 ml

250 g

200 ml

 

Wtorek

 

14.03.23

Zupa grysikowa z zieloną pietruszką  (seler)*

Kotlet mielony  (gluten, jajka)*

Ziemniaki

Marchew z groszkiem (gluten)*

Kompot wieloowocowy

 

Wartość kalorycznna wynosi; 1026 300 ml

90 g

150 g

80 g

200 ml

 

Środa

 

15.03.23

 

Zupa jarzynowa z ziemniakami i zieloną pietruszką, (gluten,laktoza,seler )*

Spaghetti po bolońsku (gluten)*

Kompot wieloowocowy

 

Wartość kalorycznna wynosi; 871 300 ml

200 g/150 ml

200 ml

 

Czwartek

 

16.03.23

Zupa porowa z ryżem i zieloną pietruszką,  (seler)*

Pałeczka z kurczaka

Ziemniaki  

Sałatka wiosenna z kapusty pekińskiej

Kompot wieloowocowy

Wartość kalorycznna wynosi; 1070 300 ml

1 szt

150 g

90 g

200 ml

Piątek

 

17.03.23

 

Zupa krupnik z zieloną pietruszką, ( gluten,laktoza, seler)*

Jajko gotowane

Sos koperkowy   (laktoza, gluten)*

Ziemniaki

Surówka z marchewki i jabłka

Kompot wieloowocowy

Wartość kalorycznna wynosi; 658  

300 ml

1 szt

100 ml

150 g

80 g

200 ml

 

Poniedziałek

 

20.03.23

Kapuśniak z ziemniakami i zieloną pietruszką, ( gluten, laktoza,seler)*

Makaron z serem , masłem i cukrem (gluten, laktoza )*

Kompot wieloowocowy

Wartość kalorycznna wynosi; 868 300 ml

302 g

200 ml

Wtorek

 

21.03.23

 

Zupa pomidorowa z tartym ciastem  i zieloną pietruszką ( gluten,laktoza, seler)*

Kotlet schabowy  (gluten, jajka)*

Ziemniaki

Sałatka  zielona  (laktoza )*

Kompot wieloowocowy

Wartość kalorycznna wynosi; 1198  

300 ml

90 g

150 g

30 g\30 ml

200 ml

 

Środa

 

22.03.23

Zupa kalafiorowa z ziemniakami i zieloną pietruszką (gluten, laktoza, seler )*

Łazanki z mięsem

Kompot wieloowocowy

 

Wartość kalorycznna wynosi; 850 300 ml

300 g

200 ml

Czwartek

 

23.03.23

Rosół z makaronem i zieloną pietruszką  (seler)*

Gulasz drobiowy  (gluten)*

Ziemniaki

Sałatka z czerwonej kapusty

Kompot wieloowocowy

Wartość kalorycznna wynosi; 747 300 ml

70 g\ 80 ml

150g

80g

200 ml

Piątek

 

24.03.23

Zupa pieczarkowa z makaronem  i zieloną pietruszką                  ( gluten, laktoza, seler)*

Paluszki rybne (gluten )*

Ziemniaki

Surówka z kapusty pekińskiej I pory

Kompot wieloowocowy 

Wartość kalorycznna wynosi; 1161 300 ml

3 szt

150g

80g

200 ml

Szanowni Państwo,
* WYKAZ  ALERGENÓW

  W związku z funkcjonowaniem szkoły w reżimie sanitarnym i koniecznością ograniczenia kontaktów, od września 2020 r. wdrożony został w Gminie Oświęcim system wpłat za obiady na rachunek bankowy szkoły:

 ABS Bank Spółdzielczy 06 8110 1023 2003 0302 3305 0004

       Prosimy zapoznać się z następującymi zasadami i stosować je przy każdej wpłacie:               

 – dokonywać wpłat w naliczonej wysokości ( nie mniej, nie więcej);

– wpisywać w tytule przelewu – imię i nazwisko dziecka, klasa oraz za jaki okres jest wpłata (za jaki miesiąc), np. Jan Kowalski, kl.III,  wpłata za obiady za m-c wrzesień 2020r.;

 terminowo regulować wpłaty – do 10-tego dnia następnego m-ca

– za dzień zapłaty przyjmuje się dzień wpływu środków na rachunek bankowy szkoły,

– za każdy dzień opóźnienia wpłaty naliczane będą odsetki ustawowe za zwłokę od zaległości.

Uwaga!

Płatność jest realizowana z dołu czyli po zamknięciu miesiąca – za faktycznie wykupione obiady.