Jadłospis

j1

Jadłospis

Poniedziałek

 

02.10.23

 

Kapuśniak z ziemniakami i zieloną pietruszką ( seler )* Makaron z serem białym, masłem i cukrem  ( laktoza, gluten )*

Kompot wieloowocowy

Wartość kalorycznna wynosi; 868 300 ml

302 g

200 ml

Wtorek

 

03.10.23

Zupa pomidorowa z ryżem i zieloną pietruszką ( gluten, laktoza seler )*

Kotlet mielony  (gluten, jajka)*

Ziemniaki

Sałatka z buraków

Kompot wieloowocowy

 

Wartość kalorycznna wynosi;1091 300 ml

90 g

150 g

80 g

200 ml

 

Środa

 

04.10.23

 

Fasolka po bretońsku  (gluten)*

Bułka kajzerka  (gluten )*

Herbata z cytryną 

Drożdżówka   (gluten )*

 

Wartość kalorycznna wynosi; 787 300 g

1 szt

200 ml

1 szt

Czwartek

 

05.10.23

Rosół z makaronem  i zieloną pietruszką (seler)*

Gulasz drobiowy   (gluten )*

Ziemniaki

Sałatka z białej kapusty

Kompot wieloowocowy

Wartość kalorycznna wynosi; 754  

300 ml

70g\ 80 ml

150 g

80 g

200 ml

 

Piątek

 

06.10.23

 

Zupa pieczarkowa z makaronem i zieloną pietruszką (gluten, laktoza, seler)*

Ryba smażona (gluten, jajka)*

Ziemniaki

Surówka z kapusty kiszonej

Kompot wieloowocowy

Wartość kalorycznna wynosi; 1141  

300 ml

90 g

150 g

80 g

200 ml

 

Poniedziałek

 

09.10.23

Zupa grochowa z  makaronem i zieloną pietruszką ( gluten, laktoza seler )*

Ryż z sosem truskawkowym  ( laktoza, gluten)*

Kompot wieloowocowy

Wartość kalorycznna wynosi; 803 300 ml

200 g \160 ml

200 ml

Wtorek

 

10.10.23

 

Zupa grysikowa z zieloną pietruszką ( seler )*                  Klopsy wieprzowe (gluten, jajka )*

Ziemniaki

Sos pieczarkowy    (gluten, laktoza )*

Ogórek kiszony

Kompot wieloowocowy 

 

Wartość kalorycznna wynosi; 1195 300 ml

70 g\80 ml

150 g

50 g

200 ml

 

Środa

 

11.10.23

Zupa jarzynowa z ziemniakami (gluten, laktoza, seler)*

Pierogi z mięsem i cebulką  (gluten )*

Owoc-Banan

Kompot wieloowocowy 

Wartość kalorycznna wynosi; 676  

300 ml

4 szt

1 szt

200 ml

 

Czwartek

 

12.10.23

Zupa krupnik z zieloną pietruszką  ( gluten, laktoza,seler )*         

Nugetty z kurczaka (gluten, jajka )*

Ziemniaki                                                    

Mizeria ( laktoza )*

Kompot wieloowocowy 

 

Wartość kalorycznna wynosi; 1079 300 ml

100g

150 g

80 g

200 ml

Piątek

 

13.10.23

Zupa pomidorowa z tartym ciastem  i zieloną pietruszką  ( gluten, laktoza,seler )*

Jajko sadzone

Ziemniaki

Marchew z groszkiem

Kompot wieloowocowy 

Wartość kalorycznna wynosi; 683 300 ml

1 szt

150 g

80 g

200 ml

Szanowni Państwo,

* WYKAZ  ALERGENÓW

  W związku z funkcjonowaniem szkoły w reżimie sanitarnym i koniecznością ograniczenia kontaktów, od września 2020 r. wdrożony został w Gminie Oświęcim system wpłat za obiady na rachunek bankowy szkoły:

 ABS Bank Spółdzielczy 06 8110 1023 2003 0302 3305 0004

       Prosimy zapoznać się z następującymi zasadami i stosować je przy każdej wpłacie:               

 – dokonywać wpłat w naliczonej wysokości ( nie mniej, nie więcej);

– wpisywać w tytule przelewu – imię i nazwisko dziecka, klasa oraz za jaki okres jest wpłata (za jaki miesiąc), np. Jan Kowalski, kl.III,  wpłata za obiady za m-c wrzesień 2020r.;

 terminowo regulować wpłaty – do 10-tego dnia następnego m-ca

– za dzień zapłaty przyjmuje się dzień wpływu środków na rachunek bankowy szkoły,

– za każdy dzień opóźnienia wpłaty naliczane będą odsetki ustawowe za zwłokę od zaległości.

Uwaga!

Płatność jest realizowana z dołu czyli po zamknięciu miesiąca – za faktycznie wykupione obiady.