Jadłospis

j1

Poniedziałek

 

02.11.20

 

Żur z ziemniakami i zieloną pietruszką ( gluten, laktoza, seler)*

Naleśniki z serem i dżemem (gluten, jajka, laktoza)*  

Kompot wieloowocowy

 

300 ml

250 g(2szt)

200 ml

Wtorek

 

03.11.20

Zupa koperkowa z ryżem (gluten, laktoza seler)*

Rumsztyk z cebulą (gluten)*

Ziemniaki

Mizeria (laktoza)*

Kompot wieloowocowy

 

300 ml

100g\40 g

150 g

80 g

200 ml

Środa

 

04.11.20

 

Zupa kalafiorowa z makaronem i zieloną pietruszką

(gluten,laktoza,seler )*

Pyzy z mięsem (gluten, jajka)*

Sos pieczeniowy

Kompot wieloowocowy

 

 

300 ml

250 g

100 ml

200 ml

 

Czwartek

 

05.11.20

Zupa grysikowa z zieloną pietruszką ( seler)*

Potrawka drobiowa ( gluten )*

Ryż

Warzywa na patelnie

Kompot wieloowocowy

300 ml

80 g

200 g

100 g

200 ml

Piątek

 

06.11.20

 

Krupnik z zieloną pietruszką ( gluten, laktoza, seler)*

Ryba smażona (gluten, jajka )*

Ziemniaki

Surówka z kapusty pekińskiej i pory

Kompot wieloowocowy

300 ml

90 g

150 g

80 g

200 ml

 

Poniedziałek

 

09.11.20

Kapuśniak z ziemniakami   i zieloną pietruszką (  seler)*

Makaron z serem masłem i cukrem ( laktoza )*

Kompot wieloowocowy

300 ml

302 g

200 ml

Wtorek

 

10.11.20

 

Rosół z ryżem i zieloną pietruszką (seler)*

Kotlet drobiowy  (gluten, jajka )*

Ziemniaki

Sałatka lodowa z pomidorem i ogórkiem zielonym

Kompot wieloowocowy

300 ml

90 g

150 g

80 g

200 ml

Środa

 

11.11.20

*

 

 

 

 

Czwartek

 

12.11.20

Rosół  z makaronem i zieloną pietruszką ( seler)*                                 Gulasz wieprzowy  (gluten )*

Ziemniak

Ogórek kiszony

Kompot wieloowocowy

300 ml
70 g\80 ml
150 g                                       50 g

200 ml

Piątek

 

13.11.20

Zupa pomidorowa z makaronem i zieloną pietruszką ( gluten, laktoza, seler)*

Jajko sadzone

Ziemniaki

Marchew z groszkiem  (gluten )*

Kompot wieloowocowy

300 ml

1 szt.

150 g

80 g

200 ml


* WYKAZ  ALERGENÓW

Szanowni Państwo,

  W związku z funkcjonowaniem szkoły w reżimie sanitarnym i koniecznością ograniczenia kontaktów, od września 2020 r. wdrożony został w Gminie Oświęcim system wpłat za obiady na rachunek bankowy szkoły:

 ABS Bank Spółdzielczy 06 8110 1023 2003 0302 3305 0004

       Prosimy zapoznać się z następującymi zasadami i stosować je przy każdej wpłacie:               

 – dokonywać wpłat w naliczonej wysokości ( nie mniej, nie więcej);

– wpisywać w tytule przelewu – imię i nazwisko dziecka, klasa oraz za jaki okres jest wpłata (za jaki miesiąc), np. Jan Kowalski, kl.III,  wpłata za obiady za m-c wrzesień 2020r.;

 terminowo regulować wpłaty – do 10-tego dnia następnego m-ca

– za dzień zapłaty przyjmuje się dzień wpływu środków na rachunek bankowy szkoły,

-w szczególnie uzasadnionych przypadkach ( np.brak konta bankowego) wpłaty można dokonać u intendenta szkoły w terminach jak wyżej,

– za każdy dzień opóźnienia wpłaty naliczane będą odsetki ustawowe za zwłokę od zaległości.

Uwaga!

wpłaty za obiady za miesiąc wrzesień można dokonywać w terminie

od 1 października do 10 października 2020 r.

Płatność jest realizowana z dołu czyli po zamknięciu miesiąca września – za faktycznie wykupione obiady.